Vores opstart

Det første spadestik

Det første spadestik til bofællesskabet Frøjkgården bliver taget den 28. august 2002 på grunden ved siden af Thorshøj plejehjem.

Det var en meget festlig eftermiddag, hvor de ca. 65 fremmødte blev budt velkommen af Børge Nielsen, som er formand for boligselskabet Sct. Jørgen. Herefter var der taler af Bente Petersen (formand for bestyrelsen) og Lotte Winther (bestyrelsesmedlem i lokalforeningen for Autisme i Ringkøbing amt). En hilsen sendt via e-mail fra Søren Dalgaard blev læst op. Han er formand for lokalforeningen for Autisme i Ringkøbing amt. Endelig talte Aage Petersen, som er konsulent i Kristelig Handicapforening.

​​

Til sidst var boligselskabet vært ved en forfriskning.​​

Bente Petersen og Børge Nielsen tager det første spadestik til bofællesskabet Frøjkgården

Uddrag af talerne

"Denne begivenhed er skelsættende for mennesker med autisme og Aspergers syndrom. En kommune tager hul på at hjælpe den svageste handicapgruppe overhovedet, da disse handicappede ikke kan tale for sig selv.

"Tusind tak til Holstebro kommunes politikere og ansatte for denne indsats. Jeg tror ikke helt, at I er klar over, hvilken uvurderlig håndsrækning dette bosted er for mange handicappede og deres familier! En tak til Kristelig Handicapforening for uvurderlig støtte i arbejdet med bostedet og en særdeles stor tak til arbejdsgruppen omkring bostedet for denne indsats, som vi ser frugten af idag!"

Søren Dalgaard

"Det en sejrens og glædens dag uden lige. Tænk nu bliver det til virkelighed! Nu kan unge aspergere få den specielle pædagogik, som er helt nødvendig for, at de kan få et værdigt liv, som også unge bestemt har krav på."

Bente Petersen

​Rejsegilde på frøjkgården

Den 5. december 2002 var der rejsegilde på Frøjkgården. Håndværkere, nogle af Holstebro Kommunes politikere og embedsmænd samt boligselskabets folk deltog. Formanden for boligselskabet "Sct. Jørgen" Børge Nielsen holdt en tale, hvor han udtrykte beundring over det flotte byggeri. Bente Petersen, som er formand for bestyrelsen, takkede alle, som er involveret i byggeriet. Derefter var der servering af pølser og brød, øl og vand. Der blev hængt 3 kranse op.​​​

En af kransene ses her

Der var ophængt 3 kranse

Åbent hus

Den 10. maj 2003 var der åbent hus på Frøjkgården. Under ledelse af bestyrelsens næstformand Ellen Brokhøj lyttede de 200 fremmødte til taler og sang.

Borgmester Arne Lægaard afslørede skulpturen "Havets vogter" som ​er skænket af Nykreditfonden og boligselskabet St. Jørgen.

Steen Brokhøj fremførte en ny sang på melodien "Jeg en gård mig bygge vil". Sangen, som var digtet til lejligheden, handlede om Frøjkgården og personalet. Til sidst var der lejlighed til at se bofællesskabet og nyde en forfriskning.

Ellen Brokhøj

ledte eftermiddagen

Holstebros borgmester

Arne Lægaard talte

Bestyrelsens formand

Bente Petersen talte

Kristelig Handicapforenings formand

Johannes Jul Jacobsen talte

Lokalforeningen for Autismes

formand Søren Dalgaard talte

En repræsentant fra plejehjemmet Thorshøj talte

Stedfortræder på Frøjkgården

Mogens Jacobsen talte

Steen Brokhøj fremførte en nydigtet sang

Et udsnit af Frøjkgårdens personale samt sektionsleder Ole Andersen (i midten med slips)

Arbejdslørdag

Den 3. maj 2003 var der arbejdslørdag på Frøjkgården. Adskillige forældre og folk fra bestyrelsen var mødt frem for at samle møbler og ophænge gardiner.​

Claus Breinholt samler møbler

Katrine og Hanne Breinholt (tv) knokler

Bente Petersen (tv) og Karen Hestbech planlægger i Frøjkgårdens køkken

Forældredag februar 2004

Forældredag hos Asta og Jørn Elbæk Jensen lørdag 21-2-2004.

Asta og Jørn bor på en hyggelig slægtsgård.

Forældrene ankom kl. 12

Asta Jensen havde dækket bord til os.

Her ses nogle af forældrene omkring middagsbordet.

Der var foredrag af Lilly og Niels-Jørgen Dalsgaard fra bofællesskabet Skærvebo i Løsning.

Efter mødet var der tid til at beundre Jørn Jensens veteranbiler.

Her ligger Frøjkgården​

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke